Hoe is de vastgoedmarkt nu precies?

0
786

Omdat de kredietsituatie in 2008 scoort, heeft de onroerendgoedmarkt het weer opgepakt. Sommige professionals spreken ook van een oververhitte woningmarkt. Helaas is het voor veel mensen nooit duidelijk wat dit werkelijk betekent en ook wat de oorzaken en gevolgen zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan hoef je je hier natuurlijk niet van te bekeren, je bent zeker niet de enige. De bestaande omstandigheid op de woningmarkt heeft eveneens verschillende redenen.

Een tekort aan woningen

Misschien heb je het al eens ergens beluisterd of gelezen, er is een tekort aan woningen. In Nederland zoeken nog meer mensen een woning dan er in de aanbieding zijn. Dit zorgt niet alleen voor hogere kosten, maar garandeert ook dat mensen steeds langer thuis moeten blijven wonen of in hun huurwoning moeten blijven. Vooral voor nieuwe klanten is het op dit moment een uitdaging om aan een splinternieuw huis te komen. Dit is grotendeels te wijten aan het gebrek aan onroerend goed. Ook worden er in Nederland weinig woningen gebouwd. Helaas is er op dit moment geen echt zicht op de toekomstige omstandigheid. Naast het feit dat er ook een paar huizen worden gebouwd, zijn er nog een aantal andere bronnen van stijgende huiskosten.

Geld lenen

Momenteel is er een vrij lage rente. Hierdoor wordt het voor veel mensen eenvoudiger om de stap te zetten om geld te lenen voor een splinternieuwe woning. Aan de andere kant zorgen lage rentes ervoor dat er meer vraag is naar woningen. Daarnaast kopen steeds meer investeerders deze woningen om inflatie tegen te gaan. Helaas kan de gewone burger hier weinig aan doen. Bovendien is het voor veel mensen moeilijk om tegen investeerders te bieden.

Een makelaar in dienst nemen

Als u van plan bent een nieuw huis te kopen, kunt u contact opnemen met een makelaar. Er is een mogelijkheid dat u een huis kunt kopen voordat het op de markt komt. Woont u in de regio Groningen? Daarna kunt u een kijkje nemen bij Ben's makelaardij Groningen.

Een woning verkopen

Behalve het feit dat u voor het verwerven van een woning gebruik kunt maken van een vastgoedvertegenwoordiger, kunt u ook gebruik maken van een verkoopmakelaar. Een huis verkopen in Groningen gaat dan ook een stuk vlotter. Een makelaar kan u bijstaan ​​bij de verkoop van een woon- of bedrijfspand in de verschillende fasen, de verkenningsfase, het voorbereidende werk, maar ook de bezichtigingen en uiteraard de verkoop.